Taxi bedrijven

Taxi bedrijven zijn er overal in alle hoeken van het land. Iedereen heeft ook wel is gebruik gemaakt van de diensten van een taxi bedrijf. Er zijn overal verschillende soorten taxi bedrijven. De bedrijven strekken zich uit van taxi Texel tot aan taxi Maastricht. Ook zijn er allemaal verschillende soorten van taxi vervoer. Denk hierbij aan de reguliere taxi zoals wij die allemaal kennen. Maar ook aan de contractvervoerders en bijvoorbeeld de bedrijven die met grote bussen mensen van A naar B brengen.

Het blauwe kenteken

De taxi bedrijven kun je vrij snel herkennen aan de blauwe kentekens die op de auto zitten. Ook zit er over het algemeen een bordje waar op taxi staat boven op de auto. Ook moeten de tarieven van taxi’s die niet van te voren gereserveerd zijn goed zichtbaar zijn binnen in de taxi, maar ook daarbuiten moet dat duidelijk aan gegeven staan. De taxi die ik altijd gebruik, namelijk taxi Enschede heeft ook de blauwe kentekens. Met de blauwe kentekens zijn de taxi’s niet alleen goed herkenbaar. Maar hebben de taxi bestuurders ook een aantal voordelen. Soms mogen zei bijvoorbeeld ook gebruik maken van de busbaan. Dit zorgt ervoor dat zei in sommige situaties drukte en verkeer kunnen omzeilen.

Contract vervoer

Het contract vervoer is ook een vorm van taxi bedrijven waar bij over het algemeen een vaste tijdstip bijvoorbeeld 1 keer per week op donderdag middag om half 4. Vaak worden hier school kinderen, mensen met een beperking of ouderen opgehaald. Ik weet nog wel dat ik vroeger zelf altijd met een grote touringcar 2 keer per week werd opgehaald voor het school zwemmen. Dit wordt dan voor 1 school jaar betaald door de desbetreffende school en dit zorgt ervoor dat er contract vervoer is. De vervoerder heeft een contract afgesloten voor het vaste tijdstip voor een vaste prijs.