Hoe vind je een leuke meeloopstage plek?

Een meeloopstage is perfect voor het opdoen van ervaring binnen de praktijk en voor het kennismaken met een vakgebied. Echter kan het vinden van de juiste plek wel lastig zijn. Voornamelijk als het de eerste keer is dat je op zoek moet naar een stage, zal dit lastig zijn. Gelukkig is het vinden van een stageplek vaak makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je te werk kunt gaan tijdens het zoeken van een stageplek. Zo kun je als eerst gaan rondvragen bij mensen om je heen die wellicht al eerder stage hebben gelopen. Ook kun je online zoeken of bij bedrijven langsgaan voor een gesprek. 

Rondvragen bij mensen om je heen 

Een stage zoeken hoeft niet altijd lastig te zijn of veel tijd en moeite te kosten. Een van de makkelijkste manieren is door rond te vragen bij mensen in je omgeving. Er zullen vast wel mensen in de buurt zijn die al eerder een meeloopstage gedaan hebben. Deze mensen kunnen bedrijven aan- of juist afraden. Ook is het fijn dat mensen uit de omgeving vaak wel te vertrouwen zijn bij dit soort dingen. Online is het mogelijk dat niet alles betrouwbaar is, maar bij een bekende is dit vaak wel het geval. Zo weet je zeker dat je een leuke stageperiode tegemoet gaat. 

Op internet zoeken naar stageplaatsen 

Naast het rondvragen in de omgeving kun je ook altijd nog online op zoek gaan naar een stageplek. Ook hier zitten veel voordelen aan verbonden. Zo kun je online vaak super veel verschillende soorten stageplekken vinden, waardoor de kans ook groter is dat je een leuke stageplaats vindt. Daarnaast kun je online ook gericht zoeken op iets wat je interesse trekt. Online heb je ook verschillende websites die speciaal bedoeld zijn om jou te helpen aan een meeloopstage. Dit zijn websites die vacatures van verschillende bedrijven bij elkaar zoeken en op een overzichtelijke manier tonen. Ook geven deze websites vaak updates als er interessante stageplaatsen vrijkomen. 

Langsgaan bij bedrijven die je interessant lijken 

Mocht het niet gelukt zijn om online of in de omgeving een stageplaats te vinden, of ben je toch meer op zoek naar een kleiner bedrijf. Dan is het altijd nog mogelijk om gewoon bij bedrijven langs te gaan voor een meeloopstage. Bij kleinere bedrijven is dit wellicht makkelijker dan bij grote bedrijven. Dit komt doordat een klein bedrijf vaak een eigen baas heeft, terwijl het binnen een groot bedrijf vaak via een hoger iemand moet gaan. Bij een ijssalon is het bijvoorbeeld makkelijk om naar binnen te lopen en te vragen naar een meeloopstage dan bij een grote webshop.