3 Manieren om jouw CV te verbeteren

Of je nu parttime, voltijds of als freelancer wilt werken, voor de meeste werkzoekenden is een CV het eerste contact met een potentiële werkgever. Een CV is jouw eerste kans om jezelf te verkopen, de aandacht op je te vestigen en ervoor te zorgen dat er geen deuren voor je gesloten blijven. Deze eerste indruk is essentieel, dus daarom hebben we hier 3 effectieve manieren uitgelicht die jouw CV naar een hoger niveau zullen tillen.

1. Neem de tijd voor het opstellen van je CV

Jouw CV is de perfecte kans om jezelf van jouw beste kant te laten zien, wat betekent dat het aanbevolen is om voldoende tijd en frisse energie in je CV te steken. Zorg er dus voor dat je alle relevante informatie weet te verzamelen en dit ordent op een manier waarop alle gegevens duidelijk en direct leesbaar zijn.

En aangezien jouw cv op elke vacature moet worden afgestemd, moet je dubbel controleren of je de juiste versie voor dat bedrijf of die organisatie hebt. Er is namelijk niets erger dan bijvoorbeeld jouw vaardigheden op het gebied van people management te benadrukken, terwijl een bedrijf juist op zoek is naar een zelfstandige en autonome werknemer die alleen kan werken.

Houd jij van diversiteit op de werkvloer en variatie in jouw werkschema? Werken doe je zo bij Staff You, voor de leukste freelance jobs waarbij je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt!

2. Denk aan de vormgeving van je CV

Het is belangrijk om te onthouden dat jouw cv gemakkelijk leesbaar en interessant is. Het is namelijk zo dat werkgevers veel CV´s moeten doornemen tijdens het wervingsproces, dus je wilt er vooral voor zorgen dat je het hen niet te moeilijk maakt en jouw CV weet op te vallen tussen de meute.

Maak je CV interessant; denk aan het lettertype, goed geordende tekstblokken met een duidelijke, professionele (evt. kleurrijke) vormgeving. Korte blokken tekst werken goed, evenals opsommingsteken, zolang de lijst maar niet te lang is. Laat je echter niet verleiden tot het kiezen van een vreemd lettertype, een verkeerde lettergrootte en de tekstdichtheid.

3. Laat je persoonlijk beter kennen

Een profielverhaal kan een uitstekende optie zijn als je jouw persoonlijkheid en ervaring beter wilt benadrukken. Houd dit wel zo kort en bondig als mogelijk, door ervoor te zorgen om alleen de belangrijke punten de aandacht te geven. Dit is de perfecte manier om jouw enthousiasme en creativiteit aan te tonen, en misschien zelfs om een gebrek aan ervaring te compenseren. Kortom, zolang je jouw passie en inzet goed weet te vertegenwoordigen in een kort en goed geschreven verhaal, zul je eerder opvallen en een betere kans maken op de vacature die bij je past.